De Schaakliga Limburg VZW bezit heel wat schaakmateriaal dat gehuurd of uitgeleend kan worden, indien het in die periode niet voor eigen activiteiten gebruikt wordt.

Eén set grote schaakstukken

  • De grootste stukken (koning & dame) zijn ongeveer een halve meter hoog.
  • Er worden ook 64 matjes bijgeleverd, die dan als schaakbord tegen elkaar gelegd kunnen worden.
  • De schaakmatjes zelf meten 50cm bij 50cm; als alle matjes gelegd zijn is het schaakbord dus 4 meter bij 4 meter groot.
  • De matjes zelf zijn relatief zwaar om voor wat stabiliteit te zorgen - geen luxe als je bijvoorbeeld een grasveld als ondergrond gebruikt: elk matje weegt iets meer dan 1,2 kg, alle matjes samen wegen ongeveer 80 kilo.
  • De schaakstukken en -matten worden bewaard bij Dries Moors (Hasselt).
  • Ze kunnen gratis worden uitgeleend: er wordt geen huur gevraagd, maar wel een waarborg van €70.

 

    

Praktisch:

  • Je dient de stukken en matten zelf uit te halen en terug te brengen.
  • Je belt best enkele dagen vooraf naar Dries Moors om af te spreken wanneer je de stukken komt afhalen (dag en uur).
  • Je hebt best een auto die niet al te klein en niet geladen is als je ze komt uithalen. De stukken hebben een nogal onhandige grootte en nemen vrij veel ruimte in beslag. De stukken en matten samen vullen bijvoorbeeld de hele achterzetel en kofferruimte van een Peugeot 307 SW.

 

Digitale schaakklokken

De klokken (zo'n 75 stuks, type DGT 2010, XL grijs en XL rood) zijn van het type DGT XL (kleur grijs). Belgisch-Limburgse clubs kunnen deze gratis uitlenen. Aan andere clubs wordt een kleine vergoeding gevraagd. In beide gevallen dient een formulier ingevuld en ondertekend te worden. Contacteer hiervoor Luc Cornet.

Schaaksets

De schaaksets (zo'n 95 stuks) zijn van het type mat-blinkend in plastic. Gratis uit te lenen. Contacteer hiervoor Luc Cornet.

Schaakborden

De schaakborden (zo'n 100 stuks) zijn van karton, de grootte van de velden is 5cm op 5cm. Gratis uit te lenen. Contacteer hiervoor Luc Cornet.

Notatieformulieren met logo van de Schaakliga Limburg VZW

Elke (Belgisch-)Limburgse club krijgt er een aantal gratis op de AV. Bijkomende notatieformulieren kunnen gekocht worden tegen 10 EUR voor 100 stuks. Contacteer hiervoor Kimball Rosseel.

Al het materiaal dient in elk geval zelf afgehaald en teruggebracht te worden, in dezelfde staat. De liga kan niet tussenkomen in de transportkosten; en andere kosten zoals verlies / vervanging / reparatie van materiaal worden verhaald op de organisator / uitlener.