5de Limburgs Ploegenrapidkampioenschap 2024 Dag 2

Datum
Vrijdag, 21 juni 2024 19:30 - 23:59
Locatie
(Clublokaal 701) Kermeta - 3510 Kermt

Beschrijving

De 2 speeldagen van de Limburgse Ploegenrapidcompetitie worden behandeld als aparte toernooien op dezelfde manier als het Limburgs Ploegensnelschaakkampioenschap. Een ploeg kan en dient zich in te schrijven voor elk van de dagen (dus dit betekent ook dat een ploeg de keuze heeft om zich voor bepaalde speeldagen wel en voor andere niet in te schrijven).

Speeldagen

1ste dag te Heusden: 07/06/2024

2de dag te Kermt: 21/06/2024 (onder voorbehoud)

Dit kampioenschap staat open voor iedereen met een FIDE-ID (of die volgens de gangbare regels aan een FIDE-ID kan geraken). Alleen kan de officiële titel van Limburgs Ploegenrapidkampioen gaan naar de beste ploeg die alle rondes enkel bij de Schaakliga Limburg aangesloten spelers opstelde.

Aanwezig zijn om 19u30. De partijen beginnen om 20u.

Elke ploeg is per speeldag vrij om zijn 4 spelers naar keuze op te stellen. Maar deze keuze is bindend voor gans die avond.

 

Ziehier enkele verdere reglementsbepalingen:

  • Indien mogelijk, dan wordt een round robin toernooi georganiseerd, anders een Zwitsers toernooi van 7 rondes.
  • Is afhankelijk van het speelsysteem. Maar er wordt gestreefd naar een speeltempo van 10 min. plus 5 sec. increment per zet.
  • Alle uitslagen worden voor FIDE-rapidELO-verwerking doorgegeven.
  • De verzuimtijd is de ganse bedenktijd van zodra het startsein is gegeven en de klok is ingedrukt. 
  • Er is ontoereikend arbitraal toezicht waardoor niet de normale maar wel de FIDE-rapidregels van toepassing zijn. (En opgepast hierbij: sinds 01/01/2018 is de nieuwe FIDE-regel van kracht dat bij een eerste onreglementaire zet de partij niet verloren is, wel voor de tweede.) (En dubbel opgepast hierbij: sinds 01/01/2023 is de nieuwe FIDE-regel van kracht dat er geen twee minuten straftijd, maar wel één minuut bijkomt bij de tegenstander van de overtreder van een onreglementaire zet.)
  • GSM’s dienen minstens op trilstand te staan. Liefst zelfs volledig uit

De eindstand wordt gemaakt op bordpunten en vervolgens op matchpunten. Het eerste scheidingssysteem is onderling ploegresultaat.

 

Het inschrijvingsbedrag is net als bij het ploegensnelschaakkampioenschap 20 EUR bij voorinschrijving en 28 EUR indien later telkens per ploeg per speeldag ter plaatse te betalen door de ploegkapitein. Hiervan krijgen de deelnemers ook telkens een drankje aangeboden. En het overschot van het prijzengeld wordt gespendeerd aan kleine prijsjes.

Uiterste datum voorinschrijving bij Luc Cornet: 20/06/2024 20u.

Locatie informatie

(Clublokaal 701) Kermeta - 3510 Kermt

Straat
Diestersteenweg 204
Plaats
3510 Hasselt
Provincie
Limburg
Land
België