Op vrijdag 22 december werd het 45ste Limburgs Ploegensnelschaakkampioenschap gehouden te Neerpelt.

Met dertien ploegen waren er drie ploegen meer aanwezig dan vorig jaar. Er werd gekozen voor een enkelvoudig Round Robin toernooi, waardoor iedereen 12 rondes kon spelen en één ronde bye was. Bij de aanmelding was er wat oponthoud, aangezien de "Jimmy" in de ploegnaam "Jimmy en zijn aanhangels" niet kon komen en moest vervangen worden door de toernooileider.

Deze editie werd niet alleen gekenmerkt door een groot aantal ploegen, maar zeker en vast ook door de spankracht tijdens het toernooi. Geen enkele ploeg was torenhoog favoriet. Al was het hebben van een Belgisch expertenkampioen in uw rangen zeker niet nadelig (Lennert Lenaerts in De 4 Pionnen).

Hoe meer het toernooi vorderde des te duidelijker het werd dat er 4 titelpretendenten waren (De 4 Pionnen, Hasselt, Parth and the 3 noobs en Pelt 7). Hasselt ging de pauze in met een half punt voorsprong op De 4 Pionnen en Parth and the 3 noobs en één punt op Pelt 7. Na de pauze viel Pelt 7 terug waardoor ze nog met 3 waren. En na elke ronde was er er een andere leider. Uiteindelijk won Parth and the 3 noobs met één punt meer dan beide andere ploegen. Hasselt werd als tweede uitgeroepen, omdat deze een half bordpunt meer had.

Ziehier informatie over de individuele borduitslagen.

In bijlage het eindklassement per ploeg (alsook die per bord).

Bijlagen
45ste Limburgs Ploegensnelschaakkampioenschap 2023.xlsx [16.2Kb]
Upload Vrijdag, 26 januari 2024 door Cornet Luc