Op vrijdag 28 april vindt de eerste dag van het Limburgs Ploegenrapidkampioenschap plaats te Heusden. Elke ploeg bestaat uit vier spelers. De gemiddelde FIDE-rapidelo (*) wordt gebruikt om de ploegen in reeksen van 4 te steken (mits voldoende ploegen, anders een ander systeem: reeksen van 5 of 6 of Zwitsers). In elke reeks wordt een round robin gespeeld.  Uiteindelijk wordt er een rangschikking gemaakt per reeks. Hierbij worden de totale individuele bordpunten (winst of bye = 1; remise = ½; verlies of forfait = 0) opgeteld bij de ploegmatchpunten (winst = 2; gelijkspel = 1 en verlies = 0). De beste 4 ploegen over alle reeksen spelen op dag 2 samen in één reeks round robin, de vier volgende in een andere reeks enz.

(*) Indien een speler geen FIDE-rapidelo heeft, telt zijn FIDE-elo en indien hij deze niet heeft, zijn nationale elo.

Het enige probleem is dat dag 2 is voorzien op vrijdag 12 mei. Echter die dag zijn alle organisatoren bezig met de organisatie van het Belgisch Schoolschaakkampioenschap in het Corda Campus te Hasselt. Dus de tweede dag van het Limburgs Rapidkampioenschap kan niet op die dag doorgaan. Als vervangdatum wordt gekeken naar woensdag 17 mei (op de vooravond van het OLHH-weekend) of op vrijdag 9 juni. Dit wordt later nog doorgegeven.

Clubs die één of meerdere ploegen willen inschrijven, gelieve dit te doen bij Luc Cornet door doorgave van de ploegnaam en de vier ploegleden. Uiterste inschrijving is donderdag 27 april.