Op woensdagnamiddag 15 november vonden de Limburgse Schoolschaakkampioenschappen 2023 plaats in het WICO Junior Campus te Neerpelt. Het was reeds de 27ste editie voor het Lager Onderwijs en de 38ste editie voor het Middelbaar Onderwijs.

Voor het LO schreven zich helaas maar 2 ploegen van De Zandkorrel Hechtel met elk 3 spelers in. Op de dag zelf was er nog een zieke. Hierdoor werd een individueel toernooi gespeeld waarbij elke speler twee keer (met wit en met zwart) tegen een andere speler speelde (10 rondes, dubbelrondige round robin). De punten van de elke spelers werden getotaliseerd en zo werd De Zandkorrel Hechtel 1 kampioen.

Ziehier de einduitslag van het LO.

Positief was dan weer de opmars van het aantal ploegen in het MO: 9 deelnemende ploeg (1 meer dan vorig jaar). En het werd een echt spannend kampioenschap, ook al elke ploeg tegen mekaar (9 rondes enkelrondige round robin) met op het laatste een grote verrassing. Het was niet St.-Michiel Leopoldsburg (lees: de familie Akulov) die Limburgs Schoolschaakkampioen werd, maar wel Kindsheid Jesu Hasselt 1.

De uitslagen van het MO staan in bijlage.

Volgende editie op woensdag 20/11/2024.

 

Bijlagen
Limburgs Schoolschaakkampioenschap 2023.xlsx [14.1Kb]
Upload Vrijdag, 26 januari 2024 door Cornet Luc