Onder het motto beter laat dan nooit.

Zoals al te lezen was in het artikel over de eerste dag van het Limburgs Jeugdkampioenschap, vond op zaterdag 4 november de tweede dag plaats van het Limburgs Jeugdkampioenschap 2023 te Neerpelt. In de oudste speelgroep (Junioren-Scholieren-Cadetten-Miniemen) kende het toernooi een zeer spannend verloop zeker voor de eindwinst, maar ook binnen de groepen Scholieren en Cadetten.

Bij de Junioren had Shani Celgin (Eisden) (opnieuw) zijn schouder uit de kom en kan zijn goede rangschikking niet meer verdedigen. Hierdoor werd Krieke Robijns (Heusden) nog jongenskampioen. Amélia Pribylla (Houthalen-Oost) was veruit de beste miniem en behaalde dus de titel bij de miniemen meisjes. De titel bij de miniemen jongens is voor Sander Van Gestel (Neerpelt). Clubgenoot Mathias Buteneers eindigde wel met evenveel punten, maar hij was niet aanwezig voor de testwedstrijden. Nisse Robijns (Heusden) was het enige meisje bij de Scholieren en won dus ook hier de titel.

Vervolgens de strijd binnen de groepen -14 en -16 en ook nog het algemeen klassement. Voor aanvang van de laatste ronde stond Matz Steeno (Houthalen-Oost) er het beste voor, zowel in het algemeen klassement als in zijn groep (-14). Hij telde een half punt voorsprong op Carsten Huysmans (Neerpelt) en één punt op Seth Beckers (Houthalen-Oost). Bij de -16 stond Casper Hanssen (Houthalen-Oost) aan de leiding met een half punt voorsprong op Lars Lehaen en Luca Boatca (beiden Houthalen-Oost). Aangezien bij toeval de -16 gepaard werden tegen de -14, had zelfs Matz Schijns (Houthalen-Oost), die op één punt stond van de leider, nog een waterkans om op gelijke hoogte te komen.

Matz St. verloor zijn partij tegen Lars. Carsten speelde remise tegen Luca en Seth won van Casper. Dit gaf als eindstand dat Lars met 5 punten kampioen was bij de -16, met een half punt meer dan Casper en Luca. Bij de -14 eindigden Matz St., Carsten en Seth op 5 punten en er moesten testwedstrijden (snelschaak) gespeeld worden. Hierin was Matz de beste voor Carsten en vervolgens Seth. Hierdoor was Matz ook nog eens algemeen kampioen.

De einduitslag en de ronderesultaten zijn hier te vinden.

Bij de Pionnen en Pupillen was het nooit spannend. Nout De Ridder (SLim Hasselt) was de enige pupil en werd dus kampioen. Miek Schoofs (Heusden) was de beste pion en won de beker bij de pionnen meisjes. Siebe Gabriels (Bilzen) won de titel bij de pionnen jongens.

De einduitslag en de ronderesultaten zijn hier te vinden.