Dag op dag één jaar geleden schreef ik dit artikel al. Ik kan hem dus ook, aangepast, gebruiken voor dit jaar.

Afgelopen zaterdag, 28/10/2023, vond in CC Houthalen-Oost de eerste dag van het Limburgs Jeugdkampioenschap plaats. Uiteindelijk schreven zich 34 kinderen in verdeeld over 6 groepen (3 -20; 6 -16; 12 -14; 3 -12; 7 -10; 3 -8). Inderdaad, een beetje een tegenvallende opkomst als je weet dat er in totaal 74 aangesloten Limburgse jeugdspelers zijn en er in dit toernooi ook 14 G-licenties meespelen. Daarom mijn vraag waar de Limburgse jeugd naartoe is.

De 4 oudste groepen speelden samen in één reeks Zwitsers 4 rondes. Zeer verrassend staat Cadet Carsten Huysmans (Neerpelt) aan de leiding samen met Casper Hanssen (Houthalen-Oost). Beiden hebben ze 3,5 op 4 en tellen ze een half punt voorsprong op Matz Steeno en Luca Boatca (beiden uit Houthalen-Oost). Hier kunnen jullie de stand en de gespeelde uitslagen raadplegen.

De twee jongste groepen speelden samen in één reeks ook 4 rondes. Echter hier een raar fenomeen voor aanvang van het toernooi. Ter plaatse komen twee broers samen met hun vader zich aanmelden. Echter op het moment dat ze de eerste ronde moeten spelen (nota bene tegen mekaar), zijn ze nergens te vinden. Doordat er 10 deelnemers waren, is gekozen voor een Zwitsers systeem. Maar doordat er twee zijn weggevallen en er de eerste dag 3 afwezigen waren, kon de 4de ronde niet Zwitsers gepaard worden. Echter de wedstrijdleider loste dit in samenspraak met de betrokken spelers op. Autoriteir leider is Miek Schoofs (Heusden). Zij telt het maximum van de punten en heeft anderhalf punt voorsprong op Siebe Gabriels (Bilzen) en Delhi Lach (Houthalen-Oost). Hier kunnen jullie de stand en de gespeelde uitslagen raadplegen.

De voorlopige paringen zijn ook te zien. Uiteraard kunnen deze nog veranderen. Er wordt gevraagd aan de spelers om als er afmeldingen zou zijn voor zaterdag (of beter: indien er nieuwe spelers nog zouden willen meedoen), dit zo snel mogelijk door te geven aan de toernooileider Luc Cornet.

Hier kunnen jullie de partijen van de oudste groep zien.

In de herfstvakantie zijn er nog verschillende toernooien. Misschien dat jullie hier wel aan kunnen deelnemen. Alle info staat in de kalender van deze website.

  • op 01/11/2023: Vlaams Jeugdcriterium te Turnhout
  • op 02/11/2023: Limburg Raindropchesskampioenschap te Neerpelt
  • op 04/11/2023: Limburgs Jeugdkampioenschap dag 2 te Neerpelt
  • op 05/11/2023: Internationaal Jeugdtoernooi te Wirtzfeld (FIDE-gehomologeerd)
  • op 15/11/2023: Limburgs Schoolschaakkampioenschap te WICO Junior Campus in Neerpelt
  • op 26-27-28/12/2023: de Brugge-3-Daagse (opgepast: inschrijven tegen 1 december)
Bijlagen
LJK R1 4.pgn [25.19Kb]
Upload Dinsdag, 31 oktober 2023 door Cornet Luc