Op 21 juni vond in Kermeta te Hasselt (Kermt) de tweede dag van het 5de Limburgs Ploegenrapid plaats. Veertien dagen geleden waren er 7 ploegen die zich hadden ingeschreven. Op de tweede dag waren het er 8. Ten opzichte van vorige keer was er een ploeg minder bij Heusden, maar een ploeg meer bij Eisden (De Neofieten) en was er een extra ploeg uit Landen. Alle ploegen speelden 7 rondes Round Robin (zonder bye) volgens het speeltempo 10 min. + 5 sec. increment. De uitslagen werden voor FIDE-rapidelo verwerkt.

Op dag 1 werd het een tweestrijd tussen Team Internationals (uit Eisden) en Hasselt waarbij de eerste een half bordpunt meer verzamelde na 7 rondes. Heusden 1 was toen derde. Op dag 2 was Heusden 1 de onbetwiste topfavoriet door de deelname van Mathias Philipsen. Maar Team Internationals had zeker ook kansen en zelfs Hasselt (wat een beetje verzwakt was) was een belangrijke outsider.

In de tweede ronde stond de eerste onderlinge ontmoeting al geprogrammeerd: Hasselt hield Heusden 1 op een billijk gelijkspel.In ronde 4 was de volgende onderlinge ontmoeting: Hier versloeg Team Internationals Hasselt met het kleinste verschil: 2,5-1,5.Bij het ingaan van de pauze leidde Team Internationals met een half bordpunt op Heusden 1 en met 3,5 bordpunten op Hasselt. In ronde 5 verspeelde Team Internationals de leiding en stond het na deze ronde een half bordpunt achter Heusden 1. Maar in de 6de ronde verspeelde Heusden 1 dan weer de leiding (het mocht zelfs blij zijn dat bord 1 een verloren eindspel nog won of de schade was nog erger). Weeral in de  laatste ronde (vorige speeldag was dit ook zo) stond de allesbeslissende onderlinge wedstrijd geprogrammeerd. Heusden 1 moest winnen. Op elk bord hadden ze meer elo, dus niet ondoenbaar. Echter het waren de twee youngsters Parth en Metehan op borden 4 en 3 die hun tegenstanders ver(r)asten waarmee de eerste plaats binnen was.

De individuele uitslagen per bord die kunnen jullie hier vinden. De individuele en ploegstanden staan ook in de excelbijlage.

Dit was ook het laatste kampioenschap van Schaakliga Limburg in seizoen 2023-2024. Het bestuur wenst iedereen prettige verlofdagen toe en tot in het nieuwe seizoen.

Bijlagen
5de Limb Ploegenrapid Dag2.xlsx [48.16Kb]
Upload 4 weken geleden door Cornet Luc