Op 7 juni vond in Ons Huis te Heusden de eerste dag van het 5de Limburgs Ploegenrapid plaats. 7 teams speelden in 7 rondes Round Robin dit kampioenschap (iedere ploeg was één ronde bye). Het speeltempo was 10 min. + 5 sec. increment. De uitslagen werden voor FIDE-rapidelo verwerkt.

Al van het begin was het duidelijk dat het een tweestrijd zou zijn tussen Hasselt en Team Internationals (uit Eisden) met Heusden 1 als belangrijkste outsider.

Omdat het laatste bord van Heusden 2 de laatste ronde niet zou kunnen deelnemen, werd ronde 3 (waar Heusden 2 bye was) als laatste ronde genomen. Het toeval wou ook dat in deze ronde de topper tussen Hasselt en Team Internationals stond geprogrammeerd, waardoor dit de spanning in het toernooi nog meer opdreef.

In de eerste rondes hielden de topploegen elkaar in evenwicht. Maar Team Internationals verloor onderweg toch een halfje en een punt waardoor met het ingaan van de laatste ronde Hasselt anderhalf punt voorstond. In de onderlinge wedstrijd stond het al vroeg 1-1: Kristof Steyls won van Metehan Cakmak terwijl Pranav Kshirsagar Lennert Bex versloeg. Op bord 4 verzilverde Shani Celgin een stuk meer tegen Tibo Tips waardoor de laatste partij tussen Kris Theunissen en Gino De Mon zou beslissen over de titel. De partij eindigde eigenlijk op een anti-climax, nl. door tijdsoverschrijding van Kris. Hierdoor werd Team Internationals eerste met een half bordpunt meer dan Hasselt. Heusden 1 vervolledigde het podium.

Over 14 dagen (op vrijdag 21 juni) volgt de tweede dag: dan is het te doen in Kermeta bij  Robert Pools en zijn mannen.

Bijlagen
5de Limb Ploegenrapid Dag1.xlsx [47.62Kb]
Upload 1 week geleden door Cornet Luc