Ten gevolge van herstructureringen binnen Defensie, diende de Belgian Military Chess Club voor de tweede editie van het Rapid & Blitz Tournament uit te wijken naar het Kwartier “Majoor HOUSIAU” te Peutie. Met spelers als Stéphane HAUTOT (IM), Martijn MADDENS (CM), Paula-Alexandra GITU (WFM – Moldavië), Markus KORTE (Duitsland), Pim YDO (Nederland) en Giulia POLIN (Italië) meldden er zich op 15 december 2018 zowel internationale als talentvolle schakers aan.

Na vier rondes Rapid delen WFM Paula-Alexandra GITU en Tom BARBE ongeslagen de eerste plaats. Een zestal spelers kijken tijdens de namiddagpauze reeds tegen een achterstand van een volledig punt ten opzichte van dit duo aan.

Terwijl IM Stéphane HAUTOT na de pauze een vlekkeloos parcours aflegt, laat het duo elk een steek vallen. Hierdoor eindigt het trio met 6 op 7 op een gedeelde eerste plaats. Scheidingspunten zorgen ervoor dat Tom BARBE bovenaan het klassement geplaatst wordt, respectievelijk gevolgd door WFM Paula-Alexandra GITU en IM Stéphane HAUTOT op de tweede en derde plaats. Op één punt achterstand werd de top-5 aangevuld met het duo CM Martijn MADDENS en Gino DE MON.

Adelin GODRY (-2000), David DESINTE (-1800), Daniël VERCAUTEREN (-1700), Patrick DEPRAET (-1500) en Johan VAN DEN BROECK (-1200) mochten de resterende ratingprijzen in ontvangst nemen.

’s Avonds zet IM Stéphane HAUTOT zijn positieve drive van ’s namiddags verder. Na zes rondes Blitz heeft hij enkel een half punt moeten toestaan aan Noah PFEIFFER en gaat hij met 5 ½ op 6 alleen aan de leiding de pauze in. Terwijl Noah PFEIFFER op dat moment de tweede plaats bekleedt op één punt achterstand, kijkt het trio CM Martijn MADDENS, Tom BARBE en Pim YDO tijdens de pauze reeds tegen een achterstand van anderhalve punt aan.

Na de pauze gaat IM Stéphane HAUTOT onverbiddelijk verder en wordt hij met 10 ½ op 11 én 3 ½ punten voorsprong op de eerste achtervolger de terechte winnaar van het Blitz-gedeelte. De top-drie van het klassement wordt op scheidingspunten respectievelijk aangevuld met CM Martijn MADDENS en Adelin GODRY op de zilveren en de bronzen plaats.

De ratingprijzen van het Blitz-toernooi werden op hun beurt gewonnen door Pim YDO (-2000), Noah PFEIFFER (-1800) en Victor SCHLECK (-1600).

De Belgian Military Chess Club dankt elke speler voor zijn of haar deelname en sportiviteit en hoopt iedereen volgend jaar terug te zien voor de derde editie van dit schaakevenement!!!