Reeds voor de 27ste keer vond op zondag 17/09/2023 (dus bij het begin van het nieuwe schaakseizoen) het 27ste Michel Szostek Memorial 2023 plaats. Place to be was Snooker Sports in Maasmechelen. In dit toernooi stonden de schaaktafels naast de snooker- en biljarttafels en was er enkel wat achtergrondlawaai van enkele luidruchtige F1-fanaten. Ondanks het mooie weer waren er toch 42 schakers afgekomen die op dit eerste seizoenstoernooi waren afgekomen. De topfavorieten was het Eisdens duo Ruud Van Meegen en Fabian Miesen, maar er waren ook outsiders zoals Nicola Grecuccio, Gino De Mon en ex-winnaar Lennert Bex.

In de eerste rondes viel er toch een paar verrassingen: in de 1ste ronde verloren 1ste reekshoofd Ruud Van Meegen en 6de reekshoofd Marcel Winkels (Voerendaal); in de 2de ronde 3de reekshoofd Nicola Grecuccio (Houthalen-Oost); in de 3de ronde waren er een aantal remise in de subtop. Hierdoor waren er maar 3 ongeslagenen na 3 rondes: Fabian Miesen, Lennert Bex (Hasselt) en Gino De Mon (Eisden). Fabian won van Lennert en Gino van Pim Ydo (Nederland) waarna in ronde 5 vermoedelijk uit het duel Gino-Fabian de toernooiwinnaar zou komen. Gino won en had één punt voorsprong op 5 achtervolgers. In ronde 6 verloor Gino echter van Marcel. De grootste verrassing was nog eens de nederlaag van Fabian tegen Nicola en Lennert won van Wim Maurissen (Eisden). Bij aanvang van de laatste ronde waren er dus 4 leiders. In de onderlinge duellen wonnen de witspelers Nicola en Lennert van respectievelijk Marcel en Gino waarna Nicola (op scheidingspunten; dezelfde Bucholz Cut, dezelfde Bucholz, maar een half punt SonneBorn-Berger minder) tot winnaar werd uitgeroepen. Lennert dus tweede. Op één punt eindigden 5 spelers met 5 op 7: Fabian - Marcel - Gino - Pranav Kshirsagar (Eisden) en Jimmy Geboers (NLS).

Tijdens de prijsuitreiking werden vele naturaprijzen weggegeven (o.a. 21 flessen wijn en mooie prijsjes voor de winnaars van de elocategorieën -2000, -1800, -1600 en -1400 alsook de leeftijdscategorieën +60 en -20). Ook de eigenaar van Snooker Sports, Jorgo Poulios, werd nog bedankt via een mooie fles. De toernooileider hoopte dat iedereen een prettige namiddag had doorgebracht en hoopte hen allen volgend seizoen terug te zien.

De uitslagen zijn hier te zien.

 

Bijlagen
Prijswinnaars 2023.xlsx [14.41Kb]
Upload Dinsdag, 10 oktober 2023 door Cornet Luc