Reeds voor de 22ste keer werd het Maaslands Silvestersnelschaak georganiseerd op de allerlaatste vrijdag van het jaar 2023. Place to be was de Poolse Zaal in Eisden. Dat dit snelschaaktoernooi als afsluiter van het jaar goed gesmaakt werd, bewees het recordaantal deelnemers: 42 deelnemers uit zowel België als Nederland (er was zelfs een verdwaalde Turnhoutenaar). En het hadden er 43 kunnen zijn mocht Nicola Grecuccio die al 6 keer eerder had deelgenomen op die locatie, deze keer het speellokaal niet vond en na wat rondrijden huiswaarts gekeerd was.

Ook een primeur was de deelname van een Belgisch Kampioen: Lennert Lenaerts (Genk). Uiteraard was hij de uitgesproken favoriet. De concurrentie moest komen van de Eisdense spelers Jozef Simenon, Gino De Mon en Ynze Mengerink, Lennert Bex (Hasselt) en Joost Verheyen (Paal). Maar er stond geen maat op Lennert L. Hij veegde de vloer met elke tegenstander. Met het maximum van de punten behaalde hij dus - voor de eerste keer - de titel.

Spannender was het voor de tweede plaats. Hier haalde Jozef het van Gino (beiden 12 punten). Lennert B. en Ynze eindigden hierna met 10,5 punten. Eerste jeugdspeler werd de beloftevolle Pranav Kshirsagar (Eisden) op de zesde plaats en de eerste vrouw werd Krista Dethier (Hasselt).

Ziehier de einduitslag.

In bijlage ook nog het palmares van dit toernooi.

Bijlagen
Palmares Silvestersnelschaak.xlsx [11.49Kb]
Upload Vrijdag, 26 januari 2024 door Cornet Luc