Op zaterdag 23 maart 2024 waren 50 deelnemers ingeschreven voor het 19e Jeugdtoernooi De Zandkorrel, een stappentoernooi dat deel uitmaakt van het 22ste Limburgse jeugdcircuit. We mogen wel van een internationaal stappentoernooi spreken want er waren meerdere nationaliteiten aanwezig.

Het toernooi werd georganiseerd door de Schaakliga Limburg vzw. Luc Cornet, Daniël Vercauteren en meerdere scheidsrechters zorgden ervoor dat alles vlekkeloos verliep. De 
catering van De Zandkorrel zorgde voor drank en wat lekkers om te knabbelen.

Alles verliep in een sportieve sfeer.  Iedereen amuseerde zich. 

Er werden 7 wedstrijden van 10 minuten gespeeld. De spelers werden opgedeeld in drie categorieën :opstapje en stap 1, stap 2 en stap 3. Omdat er weinig inschrijvingen ‘opstapje’ waren speelden deze jonge spelers mee met de categorie stap 1. Het niveauverschil was hier dan ook groot, maar toch slaagden de jongste spelers erin partijtjes te winnen. Iedereen wou graag winnen en soms was verliezen niet makkelijk, maar iedereen hield vol. Knap! Een lekker stuk cake of een zakje chips hielp wel eens om de traantjes te vergeten. Opvallend was dat er geen meisjes meespeelden bij stap 3. Waar zijn al die vrouwelijke schaaktalenten? 

Bij elke categorie was er een beker voor de winnende jongen en het winnende meisje. Proficiat aan alle winnaars. Iedereen kreeg als aandenken een medaille mee naar huis. 
Deze zullen zonder twijfel met trots in de klas getoond worden. Een uitspraak van een deelnemer: ‘Als het volgend jaar weer een stappentoernooi is, dan doe ik zeker weer mee.’ 

Alle uitslagen op de swar-site: