In de tweede week van paasvakantie ging traditiegetrouw het Belgische jeugdschaakkampioenschap in de Floreal door. Meer dan 400 kinderen kwamen er om de titels en vrijgeleiden voor WK en EK te veroveren. Limburg stuurde 32 spelers, een klein groepje zoals elk jaar. Toch vragen wij ons telkens niet af of wij een titel gaan halen maar hoeveel Limburgers er het podium halen. Dit jaar was het niet anders. 

De beste prestatie kwam van Lev Akulov (Leopoldsburg), hij haalde de eerste plaats bij de jongens tot 16 jaar met 8,5 op 9.

Fleur Swennen (Pelt) haalde - ook zonder nederlaag - de eerste plaats bij de meisjes tot 18 jaar, dat was haar vijfde titel in tien jaar.

Juliette Sleurs (Pelt) was tweede bij de meisjes tot 16 jaar. Olivier Verheyen (Pelt) was derde bij de jongens tot 18 jaar.

Mooie Limburgse prestaties vielen te noteren bij de jongens tot 20 jaar met ee vijfde en zesde plaats voor Jorden Bratuszewski en Eric De Coninck (beiden Houthalen-Oost), een zesde plaats voor Mikhail Akulov (Leopoldsburg) bij de jongens tot 14 jaar en een vierde plaats voor Leonard Groffils (Pelt) bij de jongens tot 8 jaar.

Volledige uitslag en video’s vindt u op de website: https://www.bycco.be/nl/