Op zondag 21 januari werd in het St.-Lambertuscollege te Bilzen het derde luik van het Euregio-toernooi seizoen 2023-2024 gehouden. Met een opkomst van 60 kinderen (46 in de Cup en 14 in de League) was organisator Peter Brien zeer tevreden.

Dit Euregio-toernooi verbindt de kinderen in de Euregio, gaande van Belgisch-Limburg, Nederlands-Limburg, gebied rond Aken en streek rond Eupen. De eerste editie vond plaats in Maastricht en de tweede in Heerlen. En nu was Bilzen aan de beurt.

In de Euregio-Cup werden 7 groepen gevormd: 6 round robin-groepen van 6 deelnemers en 1 Zwitserse groep van 10 deelnemers. Alle uitslagen en eindstanden zijn hier te vinden: round robin-groepen 1-6 en Zwitserse groep 7. Merk op dat de broers Greg en Jack Herrygers (Chess Bilzen) ieder hun groep wonnen met 5 op 5 (trouwens als enigen) en dat ook Giel Klingeleers (Chess Bilzen) zijn groep won.

In de Euregio-League (één Zwitserse groep) won Casper Hanssen (Houthalen-Oost) 4 van de 5 partijen net als Annelie de Koning (Maastricht) en onderling speelden ze remise. Op basis van scheidingspunten won Casper het toernooi (hij heeft gespeeld (en gewonnen) tegen de derde, terwijl Annelie niet tegen hem heeft gespeeld). Ziehier de eindstand.